homlokzati díszítőelemek / beépítés

 

Keretek- és párkányprofilok beépítése:

A homlokzati profilokszerelésekor ügyelnünk kell az érintkezési felületek tisztaságára! Ezeknek a felületeknek száraznak, egyenletesnek, pormentesnek, tisztának kell lenni.

A profilok ragasztására alkalmazható anyag követelményei: jó tapadószilárság, tartósság, megfelelő szilárdság, kellő rugalmasság, megfelelő vízzáróság, kötés után vízállóság. A homlokzati hőszigetelésnél alkalmazott dryvit ragasztó (por alakú - vízzel keverve), illetve erőssebb igénybevétel esetén a dryvit primus (vizes paszta - cementtel keverve) mindezen követelményeknek megfelel.

A profilok felragasztása után az elmozdlásukat szögekkel történő rögzítéssel lehet elkerülni. a szögekkel megsértett felület a ragasztóanyaggal javítható. ablakpárkány profil alkalmazása esetén ezen elem felragasztása az első lépés. a keretprofilokat csak ezután ragasszul!

 

Képes beépített útmutató ITT

 

Felületvájat profilok beépítése:

A felülvájat olyan építészeti elem, amely a kontakt hőszigetelőrendszerbe ágyazva a homlokzati felület kialakítását teszi lehetővé.

A homlokzat hőszigetelésénél a profilt egyszerűen a hőszigetelő lapok közé helyezzük. Speciális kialakítása révén a hálózott és glettelt hőszigetelt felület és a vájatprofil kérgesített felülete megeggyező síkba kerül és egy olyan kompakt felület keletkezik, amely megakadályozza, hogy az elemek között repedések alakuljanak ki.

A vájatprofilt különböző irányokban és szögekben lehet alkalmazni. Ezáltal egyszerűen lehet a megrendelő kívánságai szerinti homlokzatot kialakítani.

 

 

 

"Felix"- profilok beépítése:

A "Felix"- profilok megkönnyítik az ívek szerelését. Alakíthatóságuk lehetővé teszi, hogy minimum 1,5 m átmérőjű kör alaprajzú falakra szerelhetők legyenek.